Μαγειρεύουμε με το gr-ocery

Χειμωνιάτικη φασολάδα

Η φασολάδα είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό και πολύ θρεπτικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Συστατικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

Φουσκώνουμε τα φασόλια για 12 ώρες.
Βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας τα φασόλια με αρκετό νερό και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά επί 15’ από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα.
Στραγγίζουμε τα φασόλια και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό του βρασμού.
Στη χύτρα βάζουμε το λάδι, ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί και να ελευθερώσει τα αρώματά του.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και, σταδιακά, τις πιπεριές, τα καρότα, τα φύλλα δάφνης, τη ζάχαρη, το αλάτι το πιπέρι και το μπούκοβο.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέτουμε στη χύτρα τα φασόλια, το νερό που κρατήσαμε και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν τα φασόλια. Βράζουμε επί 10’ από τη στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα.

Η φασολάδα ταιριάζει υπέροχα με κόκκινο κρασί και τη συνοδεύουν εξαιρετικά ελιέςτουρσί και γευστικά ορεκτικά.

Καλή όρεξη!