Ψάρια Σαβόρο είναι μία παραδοσιακή συνταγή που συναντάμε σε διάφορα νησιά της Ελλάδας με διάφορες παραλλαγές.
Είναι τηγανητά ψάρια σε σάλτσα από αλεύρι, λάδι και ξύδι. Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε για την συντήρηση των ψαριών όταν δεν υπήρχε ψυγείο.
Συστατικά
- 1 κιλό ψάρια (μελανούρια ή κουτσομούρες ή παλαμίδι)
- ½ κούπα ξύδι
- 1 ½ κούπα νερό
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. αλεύρι και έξτρα για τα ψάρια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθαρίζουμε και αλατίζουμε τα ψάρια. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
Για την ετοιμασία της σάλτσας, καβουρδίζουμε το αλεύρι σε καυτό λάδι. Προσθέτουμε το ξύδι, το νερό, το ελαιόλαδο, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε στη σάλτσα τα τηγανισμένα ψάρια και τα αφήνουμε να πάρουμε λίγες βράσεις και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!