Προφίλ

Food Dialogues

Οι αφετηρίες μας ήταν διαφορετικές, τα τελευταία όμως χρόνια εργαζόμαστε και οι δύο στον τομέα της εστίασης, έχοντας ως έδρα τη Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο αντίστοιχα. Μοιραζόμαστε, λοιπόν, κοινές αναζητήσεις και ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τους σοβαρούς και αξιόπιστους παραγωγούς μικρής κλίμακας που δραστηριοποιούνται με επιμονή, μεράκι και προσήλωση σε κάθε γωνιά της χώρας. Όλους αυτούς που δημιουργούν προϊόντα υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στις παραδοσιακές μεθόδους και τεχνικές, υιοθετώντας, παράλληλα, σύγχρονες πρακτικές με σύμβουλό τους την επιστήμη και σύμμαχο την τεχνολογία. Αυτούς που πρωτοπορούν και πειραματίζονται δημιουργικά, κρατώντας ζωντανό το νήμα μιας εδραιωμένης και δοκιμασμένης εμπειρίας χρόνων.

Το πλούσιο φάσμα των προϊόντων της ελληνικής γης, λοιπόν, αλλά και η γεύση ως πολιτιστική έκφραση και ως τρόπος επικοινωνίας, αποτέλεσαν για εμάς το έναυσμα για τη δημιουργία του gr-ocery, ενός ηλεκτρονικού παντοπωλείου στο οποίο διατίθενται παραδοσιακά είδη διατροφής άριστης ποιότητας.

Μέσω του gr-ocery, επιδιώκουμε να “ταξιδέψουμε” την ελληνική εμπειρία των γεύσεων και να μοιραστούμε την ξεχωριστή διατροφική ταυτότητα του τόπου μας με όσους αναζητούν αγνά παραδοσιακά προϊόντα αναγνωρισμένης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας από όλη την Ελλάδα.

Επιλέγουμε τα αγαθά που προσφέρονται στο gr-ocery με τρόπο αυστηρό και υπεύθυνο και με κριτήρια την υψηλή τους ποιότητα, τη διατροφική τους αξία, την τοπική αντιπροσωπευτικότητα και την αξιοπιστία των παραγωγών.

Αναζητούμε και προτείνουμε προϊόντα της ελληνικής γης που συνδυάζουν την παραδοσιακή ταυτότητα με τη σύγχρονη δημιουργική αντίληψη και ικανοποιούν όλο το εύρος και τις πτυχές μίας ισορροπημένης και καλής διατροφής.

Συγχρόνως, αποφασίσαμε να εντάξουμε στο site μας μία ενότητα που ονομάσαμε Food Dialogues. Είναι ένα blog που θα λειτουργεί ως πεδίο για την ανάπτυξη μιας  διαδραστικής σχέσης μεταξύ μας. Θα σας ενημερώνουμε για τα νέα προϊόντα που επιλέγουμε, θα παρακολουθούμε τις ενδιαφέρουσες ιστορίες των παραγωγών, των προϊόντων και των τόπων τους, θα μοιραζόμαστε γνώσεις, ιδέες, γνώμες, σχόλια και συνταγές, θα συζητάμε για τις εξελίξεις στον τομέα των τροφίμων και των ποτών, του ηλεκτρονικού εμπορίου, των καταναλωτικών συμπεριφορών και των νέων δεδομένων στην παραγωγή, επεξεργασία και τυποποίηση.

Καλωσορίσατε στο Food Dialogues!

Δουλεύοντας εδώ και αρκετά χρόνια στο Λονδίνο, τη Μέκκα των bar και των εστιατορίων, της πολυπολιτισμικότητας και της διαφορετικότητας, αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο την αγάπη και το σεβασμό των ξένων για την ελληνική και τη μεσογειακή διατροφή και αισθάνομαι περήφανος ως πρεσβευτής της γαστρονομικής κουλτούρας του τόπου μου. Ως bartender σε μεγάλα εστιατόρια και bar αυτής της σπουδαίας μητρόπολης του κόσμου, συνεργάζομαι στενά με μικρούς παραγωγούς και αξιοποιώ στη δουλειά μου τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους. Μέσα από αυτήν την εμπειρία, εδραιώθηκε η πεποίθησή μου για τη σημαντικότητα που έχουν ο σεβασμός στο περιβάλλον και η στήριξη των μικροπαραγωγών.

Μηνάς Κωτούλας

Τα τελευταία χρόνια είχα, μέσα από τη δουλειά μου, τη δυνατότητα να κατανοήσω πολλές πτυχές της λειτουργίας της αγοράς στο τομέα των τροφίμων, να αντιληφθώ τις αδυναμίες στο μηχανισμό των προμηθειών και, κυρίως, να εντοπίσω της παθογένειές του. Εκτίμησα τις προσπάθειες και την προσήλωση των παραγωγών παραδοσιακών προϊόντων που, σε όχι και τόσο εύκολες συνθήκες, δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα. Τα προϊόντα τους, αποτέλεσμα αφοσίωσης, σκληρής δουλειάς, μελέτης, σεβασμού στο παλαιότερο και επένδυσης στο νέο, αποτελούν ανεκτίμητο στοιχείο ταυτότητας της ελληνικής γαστρονομίας και αξίζουν την υποστήριξη όλων μας.

Δημήτρης Κουτσομητέλης