Μαγειρεύουμε με το gr-ocery

Ψητό Κουνουπίδι με Πατάτες

Ψητό κουνουπίδι με πατάτες. Ένας διαφορετικός τρόπος μαγειρέματος για αυτό το υγιεινό λαχανικό.

Συστατικά

Για τα λαχανικά:

Για την σως μουστάρδας:

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προετοιμάζουμε τα λαχανικά. Ξεπλένουμε το κουνουπίδι, το ξεχωρίζουμε σε μπουκετάκια και τα κόβουμε στη μέση. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κουνουπίδι, τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά και με προσοχή. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για 20 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά, τοποθετούμε το ταψί στην πάνω σχάρα και ψήνουμε για 5-10 λεπτά στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Παράλληλα, σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς σκούρο χρώμα. Μόλις πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, τα σπάμε στο γουδί.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σως μουστάρδας ώστε να δημιουργήσουμε μια πηχτή σως με κρεμώδη υφή. Αν τη θέλουμε πιο αραιή προσθέτουμε λίγο νερό και ελαιόλαδο.
Περιχύνουμε τη σως μουστάρδας στα ψητά λαχανικά.

Καλή σας όρεξη!