Μαγειρεύουμε με το gr-ocery

Λουκουμάδες με Μέλι

Τραγανοί και ζεστοί λουκουμάδες με μέλι, κανέλα και άρωμα πορτοκαλιού.

Συστατικά

Για τους λουκουμάδες

Για το σιρόπι

Για το γαρνίρισμα

 
 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

Βράζουμε το νερό, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το μέλι για 5-6 λεπτά και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά μέχρι να κρυώσει και προσθέτουμε Δώσε Γεύση – λεμόνι.

Για τους λουκουμάδες

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη, μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Σκεπάζουμε το μείγμα με μια μεμβράνη και το αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει σε θερμό και ξηρό περιβάλλον.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο πολύ καλά σε μια βαθιά κατσαρόλα.
Με ένα κουταλάκι, το οποίο βουτάμε κάθε φορά σε λάδι για να μην κολλάει το μείγμα, παίρνουμε μέρος από το χυλό και τον ρίχνουμε στο καυτό μας λάδι.
Με μια τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε και τους αφήνουμε να ψηθούν από όλες τις μεριές. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Αφαιρούμε τους λουκουμάδες και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για το γαρνίρισμα

Περιχύνουμε με το σιρόπι  και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και την κανέλα.