Meet the producer

Hello Olive

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους ανθρώπους της Hello Olive. Πρόκειται για μια επιχείρηση που μετουσιώνει τη γεύση της ελιάς σε ένα νέο, πρωτότυπο και μοντέρνο προϊόν. Μας μίλησαν για τα σχέδιά τους καθώς και για τα στοιχεία που καθιστούν τα προϊόντα τους ποιοτικά, ξεχωριστά, ανταγωνιστικά και πρωτοποριακά.

– Εκπυρηνωμένες, αρωματικές, πρωτότυπες, οι ελιές της Hello Olive συνδυάζουν την παράδοση με μια σύγχρονη αντίληψη για το προϊόν. Μιλήστε μας για τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Οι ελιές της Hello Olive αποτελούν 100 % ελληνικά προϊόντα που καλλιεργούνται με ιδιαίτερο μεράκι σε ελαιώνες του νομού Χαλκιδικής και του νομού  Σερρών. Οι ιδιόκτητοι και συνεργαζόμενοι ελαιώνες είναι σε μεταβατικό στάδιο πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας. Με δεδομένη την άριστη ποιότητα, τον σεβασμό στην παράδοση αλλά και τις αξίες μιας υγιεινής διατροφής, οι ελιές της  Hello Olive απευθύνονται σε εκείνους τους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών. Οι ελιές της Hello Olive μαρινάρονται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, φυσικό χυμό λεμονιού και βιολογικά αρωματικά βότανα. Πέραν όμως της  υψηλής ποιότητας, μας ενδιαφέρει και η  μοντέρνα  αισθητική  των προϊόντων μας που αδιαμφισβήτητα  κεντρίζει το ενδιαφέρον των καταναλωτών

 – Διαπιστώνετε αλλαγές στις διατροφικές και καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων και αύξηση του ενδιαφέροντος για προϊόντα υψηλής ποιότητας και εξαιρετικών χαρακτηριστικών όπως αυτά της Hello Olive;

Οι γρήγοροι ρυθμοί της εποχής μας επηρεάζουν σημαντικά την διατροφική μας συμπεριφορά. Τα τελευταία χρόνια, όμως, παρατηρείται  αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων οι οποίοι εκδηλώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα που καταναλώνουν.Το αυξημένο επίπεδο πληροφόρησης έχει οδηγήσει σε αναζήτηση τροφών με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του καταναλωτή ο οποίος και  επιλέγει προϊόντα υψηλής ποιότητας και εξαιρετικών χαρακτηριστικών όπως οι ελιές της  Hello Olive. Οι επιτραπέζιες ελιές, σύμφωνα με μελέτες, περιέχουν φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε και μέταλλα. Είναι το τέλειο ορεκτικό αφού περιέχουν χαμηλές θερμίδες.

– Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο ρόλος του ηλεκτρονικού εμπορίου για τα προϊόντα διατροφής παραγωγών μικρής κλίμακας στη μετά την πανδημία εποχή;

Η αλματώδης ανάπτυξη  του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα  τα τελευταία σχεδόν δυο έτη αποτελεί συνέπεια των περιοριστικών μέτρων που έθεσε  η πανδημία στην παρουσία των καταναλωτών  στα καταστήματα λιανικού εμπορίου.
Στην μετά την πανδημία εποχή, το μερίδιο των διαδικτυακών αγορών για προϊόντα διατροφής παραγωγών μικρής κλίμακας στην χώρα μας αναμένεται να διατηρήσει την ανοδική του πορεία. Οι καταναλωτές γνωρίζουν πλέον ότι για να βρούν εξαιρετικά προϊόντα παραγωγών μικρής κλίμακας θα πρέπει να απευθυνθούν σε ποιοτικά και αξιόπιστα ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το δικό σας. Οι μικροί παραγωγοί έχουν μια εξαιρετική δυνατότητα προβολής και προώθησης των προϊόντων τους και οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο.

– Μέρος της ταυτότητας των προϊόντων σας είναι και η μοντέρνα και πρακτική συσκευασία. Πιστεύετε ότι το design δίνει προστιθέμενη αξία σε ένα παραδοσιακό προϊόν όπως είναι οι ελιές και συμβάλλει στην επιτυχή  διείσδυσή του στην αγορά;

Η καλή ποιότητα ενός προϊόντος δεν επαρκεί πλέον ως μοναδικό κριτήριο επιλογής του. Για αυτό και εμείς έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο design των προϊόντων μας, καθώς είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό θα τους δώσει προστιθέμενη αξία προκειμένου  να σταθούν με ασφάλεια απέναντι στον εγχώριο ανταγωνισμό αλλά και στις διεθνείς αγορές στις οποίες έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα. Παράγοντες όπως το υλικό, τα χρώματα, ο τύπος των γραμμάτων της συσκευασίας καθώς και το λογότυπο προσδίδουν αναβαθμισμένη αισθητική και αναγνωσιμότητα στα προϊόντα μας.

– Μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η διεύρυνση του δικτύου μας στο εξωτερικό. Οι ελιές της Hello Olive είναι ήδη διαθέσιμες σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και  εξάγονται  με επιτυχία σε Αμερική, Καναδά και  Γερμανία. Σύντομα όμως θα βρίσκονται στην Ρωσία και την Αυστραλία, καθώς υπάρχουν συμφωνίες σε εξέλιξη.

Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η διάθεση νέων γευστικών συνδυασμών για τις Hello Olive όπως, για παράδειγμα, οι εκπυρηνωμένες πράσινες ελιές τύπου Χαλκιδικής γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης που είναι ένας ακόμη θησαυρός της Ελληνικής γης. Επιπλέον, στις αρχές του νέου έτους, θα κυκλοφορήσει μια νέα σειρά προϊόντων που θα αφορά πάστα ελιάς με ξεχωριστές συνταγές.