Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε μύδια αχνιστά.
Συστατικά
- 500γρ μύδια φρέσκα, με κέλυφος
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κρεμμύδι
- 4 κλωνάρια θυμάρι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 100 ml λευκό κρασί
- 1κ.σ. Δώσε γεύση- Το Λεμόνι
- 1 κ.σ. Δώσε γεύση- Η Τομάτα
- 4 κλωνάρια μαϊντανό και έξτρα για το σερβίρισμα
- 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια και αφαιρούμε την τρίχα τραβώντας στο πλάι.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μαζί με το θυμάρι σε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μύδια και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα και τις πούδρες λεμονιού και τομάτας. Ανακατεύουμε καλά.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 6 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Τα μύδια που δεν ανοίξουν τα πετάμε. Μόλις ανοίξουν τα μύδια αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε με έξτρα άνηθο.
Συνδυάζεται τέλεια με ένα ποτήρι Μαλαγουζιά από το Κτήμα Αρβανιτίδη.