Μαγειρεύουμε με το gr-ocery

Μύδια Αχνιστά

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε μύδια αχνιστά.

Συστατικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια και αφαιρούμε την τρίχα τραβώντας στο πλάι.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μαζί με το θυμάρι σε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μύδια και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα και τις πούδρες λεμονιού και τομάτας. Ανακατεύουμε καλά.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 6 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Τα μύδια που δεν ανοίξουν τα πετάμε. Μόλις ανοίξουν τα μύδια αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε με έξτρα άνηθο.

Συνδυάζεται τέλεια με ένα ποτήρι Μαλαγουζιά από το Κτήμα Αρβανιτίδη.