Μαγειρεύουμε με το gr-ocery

Ντολμαδάκια (Κασιώτικα)

Τα Κασιώτικα ντολμαδάκια ξεχωρίζουν κυρίως για το μέγεθός τους. Χρησιμοποιείται μισό αμπελόφυλλο για κάθε ντολμαδάκι αντί για ένα αμπελόφυλλο όπως συνηθίζεται. Τα Κασιώτικα ντολμαδάκια φτιάχνονται πάντα με κιμά και έχουν μία ελαφριά γεύση χωρίς πολλά μπαχαρικά και καρυκεύματα.

Συστατικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προσθέτουμε σε ένα μπολ, τον κιμά, τα κρεμμύδια , τις ντομάτες, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και την πούδρα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα αμπελόφυλλα στη μέση. Τυλίγουμε το μείγμα με τα αμπελόφυλλα, περίπου 1 κ.γ. για κάθε ντολμαδάκι.
Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια σε στρώσεις σε μια κατσαρόλα. Τα ντολμαδάκια πρέπει να είναι τυλιγμένα σφιχτά και να μην έχουν κενά μεταξύ τους μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό, το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Τα καλύπτουμε με λίγα αμπελόφυλλα και τοποθετούμε από πάνω ένα πιάτο και ένα βάρος ώστε να μην ανοίξουν.
Σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι.
Σερβίρουμε με γιαούρτι.

Καλή όρεξη!