Οι μέλισσες της Βιολογικής Μελισσοκομίας Τριδήμα βρίσκονται στη βόρεια Άνδρο, στους λόφους του χωριού Μακροτάνταλο, μακριά από οικισμούς και εντατικές καλλιέργειες που ενδεχομένως να αποτελέσουν εστίες μολύνσεων. Για την αντιμετώπιση των διαφόρων μελισσοκομικών ασθενειών χρησιμοποιούνται μόνο εγκεκριμένα σκευάσματα περί βιολογικής παραγωγής.
Η περίοδος συλλογής για το βιολογικό μέλι ερείκης διαρκεί από το Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο. Την περίοδο αυτή δεν υπάρχει καμία άλλη ανθοφορία και έτσι παράγεται ένα αμιγές μέλι ερείκης σε ποσοστά γυρεοκόκκων μεγαλύτερα από 95%. Το ρείκι είναι σκουρόχρωμο και με το χρόνο γίνεται σχεδόν χάλκινο. Η λεπτή κρυστάλλωσή του δίνει υφή κρέμαςτο άρωμά του είναι έντονο και η χαρακτηριστική, γεμάτη γεύση του θυμίζει καραμέλα βουτύρου.
Είναι εξαιρετικά θρεπτικό για τον οργανισμό, περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες και αντιοξειδωτικά.
Κρυσταλλώνει σε διάστημα 2-3 μηνών λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε γλυκόζη.