Η εκκίνηση του Anemelon έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης, το 2013, από το Φανούρη Λεονταράκη, έναν άνθρωπο που προέρχεται από οικογένεια μελισσοκόμων.
Απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ο ίδιος, άρχισε να ασχολείται με την παραγωγή μελιού για να βοηθήσει τον πατέρα του, ο οποίος διατηρούσε μελίσσια ερασιτεχνικά και κυρίως για δική τους κατανάλωση. Στην πορεία αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό το αντικείμενο, παράγοντας το αμιγώς Κρητικό μέλι Anemelon, το οποίο έχει αποσπάσει το βραβείο Gold στο διαγωνισμό Mediterranean Taste Awards 2020 στην κατηγορία Quality.
Στις 10 Οκτωβρίου 2020, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης, τοποθετήθηκε επάνω στις συσκευασίες ταμπέλα με γραφή braille, ώστε να βοηθηθούν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προοβλήματα με την όρασή τους, αλλά και για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Παρά το υψηλό κόστος της κίνησης αυτής, θεωρήθηκε υποχρέωση της εταιρείας Anemelon, η τιμολόγηση των προϊόντων να παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

ANEMELON

Κρητικό μέλι το οποίο έχει αποσπάσει το βραβείο Gold στην κατηγορία Quality.