Η εταιρεία “Φενέα Γη”, με σεβασμό στην πλούσια γη και πολύχρονη εμπειρία στην καλλιέργειά της, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στις 27 Μαΐου 2015 με  έδρα τη Γκούρα στην περιοχή Φενεού της Ορεινής Κορινθίας. Το οροπέδιο του Φενεού είναι από τους πιο προικισμένους τόπους της Ελλάδας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και περιστοιχίζεται από τα βουνά της Ζήρειας και του Χελμού. Αρδεύεται από τα άφθονα νερά των ποταμών Όλβιου και Δόξα και διακρίνεται για το μικροκλίμα που το καθιστά ξεχωριστό για τη φυσική ευφορία και γονιμότητά του. Οι κάτοικοί της περιοχής καλλιεργούν την πλούσια γη με αγάπη και μεράκι και αυτή το ανταποδίδει με γενναιοδωρία.
Το βασικό αντικείμενο της δραστηριότητας της εταιρείας είναι η διαλογή, τυποποίηση και εμπορία των ονομαστών για την πλούσια γεύση και τη νοστιμιά τους οσπρίων της περιοχής (“Φασόλια Βανίλιες Φενεού Π.Γ.Ε”, Γίγαντες Φενεού, Φάβα Φενεού, κ.λ.π.), τα οποία, λόγω της παράδοσης και του τρόπου παραγωγής τους, διαθέτουν υψηλή ποιότητα.  Από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κατοχυρωθεί Πιστοποίηση Γεωγραφικής Προέλευσης (ΠΟΠ/ΠΓΕ) για την ποικιλία των φασολιών “Βανίλια” καθώς και τη “Φάβα” από λαθούρι.
Βασικό μέλημα των ανθρώπων της εταιρείας  “Φενέα Γη” είναι η διατήρηση της άριστης ποιότητας των προϊόντων, από την παραγωγή μέχρι την διάθεσή τους στον καταναλωτή. Για το λόγο αυτό, εκτός από το μέρος της δικής τους παραγωγής, φροντίζουν να προμηθεύονται τις ποσότητες που επεξεργάζονται από παραγωγούς οι οποίοι είναι μυημένοι στην ίδια φιλοσοφία καθώς και στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων και αρχών κατά την διαδικασία της παραγωγής.
Επίσης, σεβόμενοι την ανάγκη αλλά και την επιθυμία του κάθε καταναλωτή να διατηρεί υψηλά το διατροφικό του επίπεδο, εφαρμόζουν παραδοσιακούς και οικολογικούς τρόπους απεντόμωσης των προϊόντων με κατάψυξη, δεδομένου ότι, μετά απο γνωμάτευση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η μέθοδος αυτή έχει κριθεί αποτελεσματική για την  καταπολέμηση του Βρούχου των Οσπρίων και θεωρείται φιλική προς το περιβάλλον.