Η μελισσοκομική παράδοση της οικογένειας Σούκα ξεκίνησε πριν από μισό αιώνα από τον Νικόλαο Σούκα, ο οποίος αγάπησε τις μέλισσες και ξεκίνησε τα πρώτα του μελίσσια στο αγαπημένο του βουνό, το Χελμό της Πελοποννήσου.
Την ίδια αγάπη μετέδωσε και στον γιο του Γιώργο, ιδρυτή της “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΧΕΛΜΟΣ” στους Άνω Λούσους Καλαβρύτων.
Σήμερα, τα τέσσερα παιδιά του, ενωμένα με τους άρρηκτους δεσμούς μιας κυψέλης, με αγάπη και τεχνογνωσία, συνεχίζουν την παράδοση και παράγουν 15 διαφορετικές ποικιλίες μελιού όπως: Θυμαρίσιο, Ελάτης, Ελάτης Βανίλια, Ανθών, Πεύκο, Βελανιδιά, Κουμαριά, Ρείκι, Πορτοκαλιάς, Πολυκομπο, Ακακίας, Καστανιάς, Ευκάλυπτου, Χαρουπιάς, Πευκοθύμαρο, βιολογικό μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, παράγωγα μελιού, παστέλια και κεραλοιφή.

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

ΧΕΛΜΟΣ

Παράδοση μισού αιώνα στο μέλι