Ο ιδιόκτητος οικογενειακός ελαιώνας βιολογικής καλλιέργειας της εταιρείας Λάδι Βιώσας, ο οποίος χρονολογείται από το 1892, βρίσκεται στην Πελοπόννησο, ανάμεσα σε αρκεύθους, εσπεριδοειδή και κουμαριές, σε υψόμετρο 600 μέτρων, στην ευρύτερη περιοχή του Κεφαλόβρυσου (40 χλμ. από την Καλαμάτα).
Προσηλωμένη στη διατήρηση της υψηλής ποιότητας του ελαιολάδου, η εταιρεία ακολουθεί μια ολιστική προσέγγιση, με καθετοποιημένες παραγωγικές διαδικασίες και φιλικές προς το περιβάλλον καλλιεργητικές μεθόδους, παράγοντας ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αποκλειστικά από άνυδρα ελαιόδεντρα Κορωνέικης ποικιλίας. Το ελαιόλαδο παράγεται σε πολύ μικρή ποσότητα και τυποποιείται σε αριθμημένες κομψές γυάλινες φιάλες που φέρουν την υπογραφή του μεγάλου Μεσσήνιου χαράκτη-ζωγράφου Τάκη Κατσουλίδη, ο οποίος σχεδίασε τη γραμματοσειρά της ετικέτας.
“Όραμά μας”, δηλώνουν οι άνθρωποι της επιχείρησης, “δεν είναι απλώς η δημιουργία ενός προϊόντος και ούτε αυτοσκοπός μας το κέρδος (εξού και η παράφραση του “Λάθε Βιώσας” σε “Λάδι Βιώσας” -λάθε προστακτική του λανθάνω, αναφορικά με την εμπορικότητα του προϊόντος-).” Το όνομα της εταιρείας αποτελεί αναφορά στα επικούρεια ιδανικά της ζωής που έχουν ως βάση την απλότητα, την ηρεμία και την ικανοποίηση από τα μικρά πράγματα. Και όπως εξηγούν, επιθυμία τους είναι η δημιουργία ενός “μαγνητικού πεδίου” που θα “ελκύει ανθρώπους με διαφορετικές αφετηρίες στη σύγκλιση της εκφραστικής τους δύναμης κι όλα αυτά με αφορμή την παραγωγή ενός αγροτικού προϊόντος όπως το βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.”
Το Λάδι Βιώσας είναι η επιλογή πολυτελών θερέτρων, μπουτίκ ξενοδοχείων και γκουρμέ εστιατορίων στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ντουμπάι η δε εταιρεία είναι αποφασισμένη να επανατοποθετήσει το ελληνικό premium ελαιόλαδο στην παγκόσμια αγορά.