Από το 2017, η αγροτική επιχείρηση με την επωνυμία MARMARO, την οποία δημιούργησε ο γεωπόνος Δημήτρης Γαρόφαλλος από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, παράγει το ομώνυμο ελαιόλαδο που προέρχεται από την ποικιλία Χονδροελιά Χαλκιδικής και έχει χαμηλή οξύτητα και πολλές ευεργετικές για την υγεία πολυφαινόλες.
Το ελαιόλαδο MARMARO (εξαιρετικό παρθένο αγουρέλαιο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο), το οποίο έχει αποσπάσει ήδη σημαντικά βραβεία, είναι ένα προϊόν που παράγεται με αγάπη και σεβασμό στο δένδρο. Είναι το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας οικογενειακής παράδοσης και εμπειρίας στην καλλιέργειά της ελιάς, που ξεκίνησε πριν από ογδόντα περίπου χρόνια σε μια περιοχή της Χαλκιδικής μεταξύ των χωριών Όλυνθος και Καλύβες με την ονομασία Μάρμαρο.
Αυτή, άλλωστε, αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης, τόσο για την επωνυμία του προϊόντος, όσο και για τη συσκευασία του, η οποία παραπέμπει σε ένα κομμάτι μάρμαρο.
Με εφόδιο τις σπουδές του στη γεωπονία αλλά και τις εμπειρίες της αγροτικής οικογενειακής παράδοσης, ο Δημήτρης Γαρόφαλλος ξεκίνησε αρχικά να ασχολείται με τις ελιές του πατέρα του. Σύντομα, όμως, προχώρησε στην υλοποίηση του στόχου του για δική του παραγωγή ελαιόλαδου.
Στους αρδευόμενους ελαιώνες, η συλλογή του καρπού γίνεται απευθείας από το δέντρο με το χέρι και τα προϊόντα της επιχείρησης, η οποία εφαρμόζει στην πράξη την καινοτομία στην καλλιέργεια, ταξιδεύουν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και έχουν ήδη κατακτήσει σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές.

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

ΜΑΡΜΑΡΟ

Εξαιρετικό παρθένο αγουρέλαιο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.