Η OLEOSOPHIA είναι μία ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο νέους ανθρώπους με τελείως διαφορετικά ερεθίσματα και επιρροές. Δημιουργήθηκε όταν η Μαριάννα γνώρισε το Γιώργο και μαζί του γεύτηκε, για πρώτη φορά, τα αρώματα και τις νότες του ποιοτικού ελαιολάδου. Από τότε, τέλος του 2018, αφιερώθηκε στην προώθηση της ποικιλίας Μανάκι και στην καλλιέργεια της ελαιοκουλτούρας.
Πέρα από τη διαχείριση ποιότητας στην OLEOSOPHIA, μυεί τους επισκέπτες της χώρας μας στα μυστικά του ελαιολάδου με γευσιγνωσίες στον οικογενειακό ελαιώνα, πραγματοποιεί μαθήματα και workshops για το ελαιόλαδο -τόσο στο καταναλωτικό κοινό όσο και σε επαγγελματίες στο χώρο του τροφίμου- και δραστηριοποιείται ως σύμβουλος για θέματα ποιότητας σε παραγωγούς ελαιολάδου. Η Μαριάννα είναι σομελιέ ελαιολάδου από το Olive Oil Times Education Lab & Culinary Institute of New York και είναι σύμβουλος ελαιολάδου Master Olive Oil Consultant από το ισπανικό σχολείο ελαιολάδου ESAO.
Η επιλογή του ονόματος OLEOSOPHIA δεν είναι τυχαία. Αποτελεί την ανάδειξη του ελαιολάδου μέσα από το λατινικό όνομα του δέντρου της ελιάς (Olea Europea) και της ελληνικής λέξης Σοφία, υποδεικνύοντας έτσι τη Σοφία του Ελαιολάδου και ενώνοντας την Ελληνική και Λατινική κουλτούρα, καθώς πρόκειται για ένα πραγματικά παγκόσμιο προϊόν.
Η αγάπη για το ποιοτικό ελαιόλαδο φαίνεται και από τα βραβεία που έχει αποσπάσει η OLEOSOPHIA, που αποτελεί το καλύτερο μονοποικιλιακό Μανάκι (ATHENAIOOC2021), με πλούσιο φαινολικό περιεχόμενο και άριστα ισορροπημένο και αρμονικό οργανοληπτικό προφίλ. Η δουλειά της OLEOSOPHIA έχει διακριθεί σε σημαντικά περιοδικά όπως ο Γαστρονόμος και το Ελαίας Καρπός, όπου τιμήθηκε με ξεχωριστό αφιέρωμα και εξώφυλλο.
Με εφόδιο τις σπουδές τους και την εμπειρία τους στην έρευνα και την τεχνολογία, ο Γιώργος και η Μαριάννα συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση ως πρεσβευτές της ποιότητας, της γεύσης και της γνώσης, έχοντας αποκτήσει σημαντική παρουσία στην αγορά της Ελλάδας, της ΕΕ και των ΗΠΑ.

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

OLEOSOPHIA

Αποτελεί το καλύτερο μονοποικιλιακό Μανάκι, με πλούσιο φαινολικό περιεχόμενο και άριστα ισορροπημένο και αρμονικό οργανοληπτικό προφίλ.