Η Roasters Kolektiva αποτελεί την εξέλιξη ενός παραδοσιακού καφεκοπτείου που, από το 1954, προσφέρει με συνέπεια και μεράκι φρεσκοψημένο ελληνικό καφέ στο νομό των Σερρών. Το 2008, ο Παναγιώτης Ματζιούνης ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης και, βαδίζοντας με σεβασμό στα χνάρια των δυο προηγουμένων γενεών, οι νέοι ιδιοκτήτες δίνουν πνοή ανανέωσης στην ιστορική επιχείρηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. 
Παράλληλα, μπήκε σε λειτουργία νέα γραμμή παράγωγης, καθώς ο καφές εσπρέσο συνοδεύει ολοένα και περισσότερες στιγμές της καθημερινότητάς μας. Έπειτα από μια δεκαετία συνεχούς επιμόρφωσης, αδιάκοπης αναζήτησης και πειραματισμού δημιουργήθηκε η ανάγκη παρουσίασης μιας νέας οπτικής στη μέχρι τώρα εδραιωμένη αντίληψη του καφέ. Έτσι, το 2017, εγκαινιάστηκε η Roasters Kolektiva, η ιδέα μιας ομάδας ανθρώπων που, παρά τη διαφορετικότητα, τους ενώνει το πάθος για τον καφέ. 
Η ίδρυση της Kolektiva συνοδεύτηκε από την κατάκτηση της πρώτης θέσης από τον Παναγιώτη Ματζιούνη στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Coffee Roasting που διοργανώθηκε από την SCA Greece τον Οκτώβριο του 2017. Μια διάκριση που, όχι μόνο επιβραβεύει την άρτια τεχνική, την εμπειρία και το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, αλλά εντείνει το πάθος για την εξέλιξη και τη δημιουργία μοναδικών καφέδων.

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

ROASTERS KOLEKTIVA

Παραδοσιακό καφεκοπτείο από το 1954