Η Οικοτεχνία ΣΑΜΥΘΟΣ είναι μία νέα καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής Ελληνικών Σπιτικών Υπερτροφών. Με έδρα την Αλεξανδρούπολη και παραγωγική μονάδα στα Βρυσικά Έβρου, η ΣΑΜΥΘΟΣ παράγει, με πρωτοποριακές μεθόδους, παραδοσιακά αλλά και καινοτόμα προϊόντα σουσαμιού, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη το σουσάμι ποικιλίας Έβρου. Αυτό παράγεται μόνο στα ορεινά, βιολογικά, ιδιόκτητα αγροκτήματα της ΣΑΜΥΘΟΣ, το σύνολο των οποίων είναι εντός περιοχής του Δικτύου Natura, ενός Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου Περιοχών που φιλοξενούν πολύτιμη και σπάνια χλωρίδα και πανίδα.
Κάτω από αυστηρή προσωπική επιτήρηση, μέσω του συνδυασμού χαμηλών αποδόσεων και ορεινού μικροκλίματος, παράγει πιστοποιημένους, βιολογικούς σπόρους σουσαμιού, με υψηλότατα ποιοτικά χαρακτηριστικά (αιθέρια έλαια – βιταμίνες – μέταλλα – ένζημα). Η συγκομιδή, η διαλογή, ο καθαρισμός, το πλύσιμο και η ξήρανση του σπόρου γίνεται με το χέρι, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες για τυχόν τραυματισμό του σπόρου που θα προκαλέσει την ποιοτική υποβάθμισή του. Σκοπός της επιχείρησής είναι να μειωθεί το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, από το αγρόκτημα μέχρι το τελικό προϊόν, προσφέροντας παραδοσιακές και ταυτόχρονα πρωτοποριακές υγιεινές υπερτροφές, συνδυάζοντας το σεβασμό προς τη φύση και τον άνθρωπο. Η Οικοτεχνία ΣΑΜΥΘΟΣ απευθύνεται σε ανθρώπους που νοιάζονται για την υγεία τους, για το περιβάλλον, για τον άλλον, σε ανθρώπους που ψάχνουν το ωφέλιμο, το εύγεστο και καινοτόμο μέσα στην απλότητα, στην παράδοση και στην ποιότητα.
Η εταιρεία έχει πιστοποίηση βιολογικής παραγωγής, τόσο του σουσαμιού, όσο και του ταχινιού της καθώς και πιστοποίηση κατά ISO 22000.
Επίσης, είναι η μοναδική εταιρεία στο χώρο με ένδειξη απουσίας αφλατοξίνης, σαλμονέλας & γλουτένης σε κάθε συσκευασία λόγω των συνεχών και αυστηρών ελέγχων που πραγματοποιούνται σε όλα τα στάδια της παραγωγής.