Η Terra di Sitia έχει ως σκοπό να προσφέρει στους καταναλωτές εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα αποκλειστικά από την “Γη της Σητείας” (Terra di Sitia), περιοχή χαρακτηρισμένη ως Π.Ο.Π. (Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης). Με πολυετή εμπειρία στην καλλιέργεια της ελιάς, την ελαιοσυλλογή και την παραγωγή του ελαιόλαδου, η Terra di Sitia παράγει ένα χαμηλής οξύτητας, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της κορυφαίας ποικιλίας κορωνέικη, πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, με δυνατή και συγχρόνως φρουτώδη γεύση, λαμπερό χρυσοπράσινο χρώμα και φρέσκο άρωμα.
Οι ελαιώνες της βρίσκονται σε ημιορεινές περιοχές της Σητείας στην ανατολική Κρήτη, στα χωριά Άγιος Γεώργιος, Μαρωνιά, Παρασπόρι και Χαμέζι, σε υψόμετρο 450 – 550 μέτρων. Εκεί γεννιέται και ωριμάζει ο καρπός της ελιάς, λουσμένος από το άπλετο φως του ήλιου και γεμάτος από τους χυμούς και τα αρώματα της Σητειακής γης. Το υψόμετρο, το έδαφος, το νερό, ο αέρας και οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή ευνοούν την καλλιέργεια του ελαιόδεντρου, από τον καρπό του οποίου παράγεται το περίφημο Σητειακό Ελαιόλαδο. Οι ελιές συλλέγονται άγουρες και αλέθονται με ψυχρή έκθλιψη. Κάθε χρόνο, η εταιρεία διαθέτει στην αγορά μόνο τις ποσότητες για την ποιότητα των οποίων μπορεί να εγγυηθεί.