Η Terra Fyllida δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων και παράγει καινοτόμα προϊόντα αποκλειστικά από φρέσκα μανιτάρια, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της υψηλής τους διατροφικής αξίας. Τα εκλεκτά προϊόντα της εταιρείας παράγονται από άριστες πρώτες ύλες, χωρίς συντηρητικά ή ενισχυτικά γεύσης. Παράλληλα, η εταιρεία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μεταποίησης και τυποποίησης σε παραγωγούς που θέλουν να αναδείξουν τα προϊόντα τους. 
Η Γη της Φυλλίδας (Terra Fyllida) που, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ήταν η περιοχή μεταξύ του όρους Παγγαίου και των ποταμών Αγγίτη και Στρυμόνα, καθώς και η μυθική Φυλλίδα που είναι σύμβολο ελπίδας και αναγέννησης, αποτέλεσαν την έμπνευση για την ονομασία της εταιρείας αλλά και για το γαστρονομικό ταξίδι στη μεσογειακή διατροφή στο οποίο μας καλεί να την ακολουθήσουμε. 
Η φιλοσοφία της Terra Fyllida βασίζεται στη χρήση αγνών, φρέσκων υλικών, στη σωστή διαχείρισή τους από έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό και στην εφαρμογή αυστηρών κανόνων υγιεινής. Στις ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται στη Νέα Ζίχνη Σερρών, εφαρμόζεται το διεθνές πρότυπο διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000 και διασφαλίζεται ότι όλοι οι προμηθευτές να είναι πιστοποιημένοι με τα ανάλογα πρότυπα HACCP και ISO.