Μαγειρεύουμε με το gr-ocery

Ψαρόσουπα στη Χύτρα

Συστατικά

  • Ψάρια που αποτελούν ιδανική επιλογή για σούπα , όπως είναι ο μπακαλιάρος, η πεσκανδρίτσα, τα χριστόψαρα κλπ (περίπου 1-1,5kg).
  • 5-6 πατάτες κομμένες σε κύβους του ενός εκατοστού
  • 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 3 καρότα σε χοντρές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
  • 2 σέλινα (κόβουμε σε κύβους τις σελινόριζες και από τα κοτσάνια και τα φύλλα κρατάμε μόνο τα χλωρά και ανοιχτοπράσινα)
  • 1-2 πράσα κομμένα σε κύβους
  • 3 δαφνόφυλλα 
  • πούδρα λεμονιού ή ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 200gr ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • μπούκοβο και δεντρολίβανο ή θυμάρι
  • ένα λίτρο νερό
  • 200ml λευκό κρασί
  • μαϊντανό 
  • μαγιονέζα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε τα υλικά στη χύτρα και τα ψάρια σε καλαθάκι/δίχτυ πάνω από τα λαχανικά.
Προσθέτουμε:
αλάτι και πιπέρι , μπούκοβο και δεντρολίβανο ή θυμάρι περίπου ένα λίτρο νερό (φροντίζουμε να μην σκεπάζει τα ψάρια), 200gr ελαιόλαδο, μισό νεροπότηρο λευκό κρασί.
Μόλις σφυρίξει η βαλβίδα της χύτρας, κατεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 10’ .
Αποσύρουμε το ψάρι, το τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Το σερβίρουμε με λαδολέμονο και το συνοδεύουμε με μαγιονέζα.
Πριν σερβίρουμε τη σούπα , ρίχνουμε το χυμό από ένα λεμόνι και λίγα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού.
Μια απολαυστική και δροσερή Μαλαγουζιά ταιριάζει άψογα!

Καλή όρεξη !