Ένας εναλλακτικός και υγιεινός τρόπος για να μαγειρέψετε τα ρεβύθια.
Συστατικά
- 250γρ. ρεβύθια
- 450γρ. σπανάκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι άνηθο
- 50γρ. λευκό κρασί
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1κ.γ. Δώσε Γεύση- Το Λεμόνι
- 1κ.σ. πελτέ τομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ ή για περίπου 8 ώρες σε νερό με μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε.
Βράζουμε τα ρεβύθια για περίπου 2 ώρες σε αλατισμένο νερό, ξαφρίζοντας τακτικά.
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και το κρασί και το αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10-15 λεπτά . Προσθέτουμε στο τέλος λίγο ελαιόλαδο και άνηθο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Καλή όρεξη!