Μαγειρεύουμε με το gr-ocery

Ρεβυθοκεφτέδες με Αρωματικό Χούμους

Συστατικά

Για τα φαλάφελ:

Για το χούμους:

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τους Ρεβυθοκεφτέδες:

Μουλιάστε τα ρεβύθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ ή περίπου 7-8 ώρες. Βράστε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε τα ρεβύθια στο πολυμίξερ μαζί με το κρεμμύδι, το κύμινο, το φρέσκο μαϊντανό και τσιγαρίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εάν το μείγμα φαίνεται λίγο στεγνό, προσθέστε λίγο νερό μέχρι να επιτύχετε την επιθυμητή σύσταση. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθουμε τους ρεβυθοκεφτέδες σε μπάλες μεγέθους πινγκ πονγκ και στη συνέχεια ισιώνουμε ελαφρά σε μπιφτέκια πλάτους περίπου 5cm. Χρησιμοποιολυμε 50γρ αλεύρι για να καλύψουμε τα μπιφτέκια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 4 εκ. ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες σε δόσεις για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να χρυσαφίσουν. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το αρωματικό χούμους:

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το χούμους.
Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ρεβύθια, το ταχίνι και μερικά κουταλάκια του γλυκού κρύο νερό στο πολυμίξερ και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και μια μεγάλη πρέζα πάπρικα.
Χτυπάμε και πάλι μέχρι το χούμους να είναι λείο, προσθέτοντας περισσότερο νερό αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό.
Προσθέτουμε μια μικρή δέσμη ψιλοκομμένου φρέσκου μαϊντανού και χτυπήστε μέχρι να διανεμηθεί καλά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

Καλή σας όρεξη!