Μαγειρεύουμε με το gr-ocery

Ρίνα Σαγανάκι

  • 1 κιλό Ρίνα
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 2 κρεμμύδια σε λωρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1.5 λίτρο νερό
  • 4 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 φλιτζανια ελαιόλαδο
  • 3 λεμόνια
  • Κάρυ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Φέτα σε κυβάκια
  • Δώσε γεύση λεμόνι
  • Δώσε γεύση πιπεριά
  • Πάπρικα
  • Μπούκοβο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο με λιγο ελαιόλαδο.
Πλένουμε τα κομμάτια της Ρίνας και τα προσθέτουμε στο βαθύ τηγάνι μαζί με το νερό (μέχρι να καλυψει οριακά το ψάρι) και το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να παρει μια βράση μέχρι να αλλάξει η Ρίνα χρώμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι, τη μουστάρδα, το χυμό από τα λεμόνια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κάρυ, πάπρικα, Δώσε Γευση λεμόνι/πιπερια και το μπούκοβο. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και αφήνουμε να παρουν μια δεύτερη βράση για περίπου 10 λεπτά.
Λίγο πριν σβήσουμε το μάτι προσθέτουμε τα κυβάκια φέτας, λίγο χυμό απο λεμόνια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.