Συστατικά
Για τη ζύμη
- 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 ½ φλ. χλιαρό νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα
Για την πίτσα
- Τυρί gouda, τριμμένο
- Βιολογική Αγκινάρα
- Μανιτάρια Δίρφυς- Μεζεδάκι Αγαρικό
- Ελιές (χωρίς το κουκούτσι)
Για το γαρνίρισμα
- σαλάτα ρόκα
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
Για τη ζύμη
Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο για να ζεσταθεί καλά.
Ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανοίξτε μία ‘τρύπα στη μέση και προσθέστε σιγά σιγά το νερό ανακατεύοντας, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό ζυμάρι. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα.
Μόλις είναι έτοιμο το ζυμάρι το ανοίγουμε περίπου στα 25-30εκ. διάμετρο. Το πάχος στη μέαη πρέπει να είναι περίπου 5χιλ. και στην άκρη περίπου 1εκ.
Για την πίτσα
Περιχύστε τη σάλτσα τομάτας και λίγο ελαιόλαδο. Αφήστε την πίτσα στην άκρη για 10-15 λεπτά για να φουσκώσει. Τοποθετήστε την αγκινάρα, τα μανιτάρια και τις ελιές.
Τοποθετήστε την πίτσα στο ταψί και ψήστε για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα και τραγανή υφή.
Μόλις είναι έτοιμη γαρνίρετε με λίγα φύλλα ρόκας.
Σερβίρετε με μία παγωμένη μπύρα!