Το Ταμπουλέ είναι ένα υγιεινό πιάτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, σύνθετους υδατάνθρακες και υγιή λίπη. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα.
Συστατικά
- 50γρ. πλιγούρι
- 4 ώριμες ντομάτες
- 2 ματσάκια μαϊντανό (χωρίς κοτσάνια)
- 12-15 φρέσκα φύλλα δυόσμου (χωρίς κοτσάνια)
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κ.γ. Salt Odyssey – Νιφάδες Θαλασσινού Αλατιού με Λεμόνι
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. Δώσε Γεύση – Η Τομάτα
- 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο αγουρέλαιο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Πλένουμε καλά το πλιγούρι. Προσθέτουμε 200ml βραστό νερό, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μουλιάσει για περίπου 30 λεπτά ενώ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, τα μυρωδικά και τα φρέσκα κρεμμύδια. Τοποθετούμε τις ντομάτες σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουμε τον περίσσιο χυμό.
Βάζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τα μυρωδικά και τα φρέσκα κρεμμύδια σε ένα μπολ. Στραγγίζουμε καλά το πλιγούρι και στη συνέχεια προσθέστε στο μίγμα βοτάνων. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Μπορείτε να το σερβίρετε δίπλα σε κεμπάπ στη σχάρα με μουστάρδα Οι Γουμένισσες – Μουστάρδα Τύπου Ντιζόν.
Καλή όρεξη!