Συστατικά
- 1 σουπιά
- 1 πακέτο ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 2 κ.γ. Δώσε Γεύση- Το λεμόνι
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφριά το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε την σουπιά κομμένη σε μικρά κομμάτια και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν ξεθυμάνει το αλκοόλ ρίχνουμε 1 λίτρο νερό με τον κύβο λαχανικών και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει η σουπιά.
Όταν μαλακώσει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού, την πούδρα λεμονιού, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νερό και ρίχνουμε τις ταλιατέλες και τις ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
Συνδιάστε το με μια δροσερή Μαλαγουζιά!
Καλή όρεξη!