Μαγειρεύουμε με το gr-ocery

Τραχανάς με καπνιστό Μπούκοβο, Ποικιλία Άγριων μανιταριών και Παρμεζάνα

Η συνταγή που ακολουθεί είναι του chef Δημήτρη Τσανανά, executive chef του The Met Hotel της Θεσσαλονίκης.

Συστατικά

  • 100γρ. τραχανάς με καπνιστό μπούκοβο
  • 40 γρ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 20γρ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 10γρ. μαϊντανός
  • 20γρ. λευκό κρασί
  • 40γρ. βούτυρο
  • 60γρ. παρμεζάνα
  • 100γρ. μανιτάρια(προετοιμασία)
  • 5γρ. τρούφα λευκή
  • 400γρ. ζωμό κότας
  • 200 γρ φλοίδες παρμεζάνας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την προετοιμασία των μανιταριων:

  • 50  άγρια αποξηραμένα μανιτάρια
  • 100 γρ   φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 20 γρ   μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 70 ml  λευκό κρασί
  • 10 γρ ψιλοκομμένο θυμάρι φρέσκο

Σε 150 ml καυτό νερό βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια για μία ώρα τουλάχιστον. Κατόπιν στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε. Σε  μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με το θυμάρι. Προς το τέλος ρίχνουμε το τον μαϊντανό και τα στραγγισμένα αποξηραμένα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κρασί και το νερό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για τον τραχανά:

Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε  σε ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι και στην συνέχεια προσθέτουμε τον τραχανά και το μείγμα μανιταριών.
Τελειώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το ζωμό. Όταν ο τραχανάς είναι έτοιμος κατεβάζουμε από την φωτιά και τον δένουμε με τριμμένη παρμεζάνα και κρύο φρέσκο βούτυρο.
Τέλος δίνουμε γεύση με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε λίγες σταγόνες  λάδι λευκής τρούφας.

Σερβίρουμε με φλοίδες παρμεζάνας.