Μια υπέροχη σαλάτα για να συνοδέψει το Χριστουγεννιάτικο γεύμα!
Συστατικά
Για τη σαλάτα
1 ματσάκι ρόκα
1 μικρό μαρούλι
1 Αχλάδι
5-6 Ξηρά Σύκα
200γρ Κατσικίσιο τυρί
Για το σερβίρισμα
2 κ.σ. Έξτρα παρθένο αγουρέλαιο
2 κ.σ. Οξύμελι
1 κ.σ. Σπόρους Τσία
50γρ. Φυστικόψυχα ψημένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το μαρούλι, τη ρόκα και το αχλάδι. Κόβουμε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια. Όσο μεγαλύτερα τα κομμάτια τόσο περισσότερο παραμένουν τα θρεπτικά στοιχεία στη σαλάτα.
Κόβουμε το αχλάδι σε λεπτές φέτες και τα σύκα σε μεγάλα κομμάτια.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μαρούλι, τη ρόκα, το αχλάδι, τα σύκα και τα σταρένια παξιμάδια σπασμένα σε κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε φέτες και το τοποθετούμε από πάνω.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το οξύμελι και πασπαλίζουμε με σπόρους τσία και φυστικόψυχα.
Tip- Με τα σύκα που περίσσεψαν μπορείτε να γαρνίρετε μια τέλεια πιατέλα τυριών. Συνδυάστε τη με ένα δροσερό λευκό κρασί.